Swedish Climate Startup Map välkomnar 42 nya startups och scaleups!

Den nya upplagan av Swedish Climate Startup Map visar upp ett imponerande urval av 508(!) startups och scaleups som bidrar till den gröna omställningen med sina klimatinnovationer och erbjuder ett brett utbud av teknologier för olika sektorer, inklusive jordbruk, bygg, energi, livsmedel, skogsbruk, tillverkning, transport, avfall och vatten.

7 februari 2024

508 startups och scaleups med klimatsmarta lösningar

Swedish Climate Startup Map är en omfattande kartläggning som ger startups och scaleups en synlig plattform som ska bidra till att öka möjligheterna att hitta kunder, investerare och kompetens. Den nya upplagan av Swedish Climate Startup Map presenterar en imponerande samling av startups och scaleups som driver den gröna omställningen med sina klimatinnovationer. Den erbjuder en mångfald av teknologier som täcker olika sektorer, inklusive jordbruk, bygg, energi, livsmedel, skogsbruk, tillverkning, transport, avfall och vatten. Med 508 företag listade inom tolv kritiska kategorier för att lösa klimatutmaningar, har dessa företag också potentialen att skapa hundratusentals nya jobb på en global marknad."

Inkubatorbolag välrepresenterade på kartan

Många av de företag som är kartlagda är antingen i inkubation hos en inkubator i nuläget, eller har genomgått ett program tidigare. På årets lista gäller det 20 av 42 företag.

Medlemmar med företag på årets lista - Chalmers Ventures, Create Business Incubator, Ideon, Inkubera, Kalmar Science Park, Krinova Incubator & Science Park, LEAD, Medeon Science Park & Incubator, Sting och Sting Bioeconomy. 


Till Swedish Climate Startup Map >>
 

Swedish Startup Climate Map är en kartläggning som uppdateras löpande.
Saknar du något bolag som bör vara med på nästa uppdatering? Tipsa om det här >>


Swedish Climate Startup Map leds av SISP - Swedish Incubators & Science Parks, Ignite Sweden, Sting, Chalmers Ventures, Dalarna Science Par och LEAD (Business Incubator. Det är en del av Omställningslyftet, medfinansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Tillväxtverket, Vinnova och Sustainable Energy Action, finansierat av Energimyndigheten.