Åforsk Entreprenörsstipendium 2017

2016 års vinnarentreprenörer
Sveriges mest innovativa entreprenörer utses
Nu har entreprenörer nominerat sig till ÅForsk Entreprenörsstipendium, som delas ut i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks sedan 2015. Juryarbetet är påbörjat och Sveriges 10 mest innovativa entreprenörer utnämns under Sveriges Innovationsriksdag 2017.

Genom Swedish Incubators & Science Parks unika nätverk av innovationsmiljöer finner ÅForsk morgondagens mest lovande entreprenörer. ÅForsk har målet att verka för forskning och utveckling inom områden som energi, miljö, hållbarhet, säkerhet, infrastruktur och produkter från förnyelsebara råvaror.

2015 års entreprenörsstipendium 
2016 års entreprenörsstipendium


Varför söka?

  • 2 000 000 kronor till Sveriges 10 mest innovativa entreprenörer
  • Synlighet i lokal och nationell press
  • Erkännande och en verifierad affärsmodell
  • Stärkt position inom det svenska innovationssystemet
  • Prisceremoni under Sveriges Innovationsriksdag 2017

Från tvåhundratusen till två miljoner dollar - ta del av Janne Wallenius historia, ÅForskvinnare 2016

Ett år med ÅForskstipendiet - följ fem av superentreprenörerna från premiäromgången 2015

Vem kan söka?

Den sökande entreprenören ska ha koppling till universitetsmiljö, antingen som student, doktorand, forskare eller lärare. Både entreprenörer som finns i en inkubator/science park och entreprenörer som inte finns i någon av innovationsmiljöerna är välkomna att söka.

Hur går det till?

Entreprenören själv som fyller i ansökan. Ansökningen verifieras sedan av en (1) affärsutvecklare från medlemmarna inom Swedish incubators & Science Parks. Fullständiga nomineringar går vidare för jurybedömning där 10 vinnarentreprenörer gemensamt röstas fram utifrån särskilda kriterier. I juryn sitter representanter från ÅForsk och Swedish Incubators & Science Parks.

Beslut om tilldelande av stipendier sker under våren 2017. Vinnarentreprenörerna annonceras den 25 april i Norrköping, i samband med Sveriges Innovationsriksdag 2017.

Entreprenör i ett bolag som inte sitter i en inkubator eller science park? Du som entreprenör fyller själv i ansökan och rekommenderas att i första hand kontakta en affärsutvecklare i den inkubator eller science park som finns geografiskt närmast med förfrågan om att verifiera din ansökan. Här ser du en karta på inkubatorer och science parks i Sverige

Sista datum för 2017 års ansökning var 2017-02-19.

För frågor om ÅForsk Entreprenörsstipendium, kontakta magnus.lundin@sisp.se