Håkan Kingstedt lämnar över stafettpinnen till Movexums nya VD.

Är det du?
Movexum är Gävleborgs Lean Startup Inkubator, som erbjuder en stödjande och dynamisk process för entreprenörer och företag att växa sig starka inom. Movexum är i ett expansivt skede med en ambition om att bli en av landets mest framgångsrika inkubatorer, och söker nu en driven person med entreprenöriellt förhållningssätt och erfarenhet från ledande befattningar som ska efterträda Håkan Kingstedt, som Movexums nya VD. Håkan, hur har det varit att sköta den operativa ledningen på inkubatorn i Gävle?

- Det har varit en fantastisk vår. Fast jag drivit och utvecklat affärer i ”hundra år” så har det varit otroligt spännande. En inspirerande förmån att dagligen få möta brinnande innovatörer och lotsa dem framåt.

Håkan har en lång bakgrund från globala industriverksamheter, han sitter i flera bolagsstyrelser och har de senaste åren jobbat i eget konsultbolag med affärs- och tillväxtfrågor. Hans sju år som chef för Sandvik i Indien har också placerat honom som ordförande i Svensk-Indiska Business Council.

- Erfarenheterna från ledande företagsutveckling och arbete i en ideell organisation har jag nytta av i Movexum. Det handlar om strikt målinriktad affärsutveckling men också en ständigt pågående kommunikation med det omgivande samhället, det gäller tex. finansieringsfrågor och marknadsföring.

Med ett helt livs erfarenheter som industriman, nu inne på sitt tredje år som ordförande i Movexum och ett halvår som operativt verksam så pekar Håkan på att VD-uppdraget kräver en hel del.

- Jag kan se att hen bör vara civilekonom eller civilingenjör, vara en bra kommunikatör, intresserad av innovations- och utvecklingsfrågor och entreprenöriellt lagd.

Håkan förklarar att ett stort personligt nätverk klart är meriterande, precis som förmågan att ge struktur åt entusiastiska entreprenörer. Han öppnar också dörren på vid gavel.

- Vi letar efter rätt person och tänker större än Sverige. Jag välkomnar gärna utländska sökanden, och engelskan fungerar utmärkt i verksamheten, avslutar Håkan Kindstedt och tillägger att den kommande vd:n kommer till ett otroligt spännande men också svårt jobb. Hen kommer att dela med sig av erfarenheter och kunnande, men också lära sig massor av innovatörer och entreprenörer som vill framåt.

Är du eller känner du Movexums nya VD?