2015

Uminovas bragging rights:

Limes Audio är helt klart en av Umeås hetaste startups. Med sin patenterade mjukvarulösning TrueVoice - som förfinar ljudkvalitén under bland annat telefonkonferenser genom att reducera eko och bakgrundsljud – är Limes Audio idag ett av Sveriges mest lovande tekni

Designdriven innovation 2015

Tisdag 1/12 bjuder vi in alla som arbetar eller vill arbeta med innovation genom design i privat eller offentlig sektor, organisationer eller akademi till spännande samtal kring framtidens innovation. Vi kommer särskilt att diskutera designprocesser för nytänkande inom tema Innovation in Business och Platsinnovation.

Invigningen av Johanneberg Science Park

Ikväll invigdes 8000 nya kvadratmeter på Chalmers campus. Sveriges Infrastrukturminister Anna Johansson skulle klippa bandet men var tvungen att stanna i huvudstaden. Istället tilldelades SISP – som en ”fullgod ersättare” enligt parkens Vd Mats Bergh  – den stora äran att delta i invigningen av Göteborgs nya innovationsmiljö.
 

Företagarna presenterar: BOOTCAMP

Branschbevandrade föreläsare och lärare från Berghs kör igenom en heldags Bootcamp till för växande företag i en digital värld. Eventet innehåller fyra föreläsningar som bland annat belyser team- och värdebyggande, varumärkesskapande samt framtidens kommunikation:
 

SLUSH 2015

För åttonde året i rad lockades marknadens tyngsta namn till Helsingfors och den två dagar långa konferens, som idag är nordens största. Virtual Reality adresserades som en av 2015 års hetaste trender, med storbolag som Nokia i framkant.
 

Åforsk Entreprenörsstipendium

Stipendiet delas ut i samarbete med SISP – Swedish Incubators & Science Parks. ÅForsk har målet att verka för forskning och utveckling inom områden som energi, miljö, hållbarhet, säkerhet, infrastruktur och produkter från förnyelsebara råvaror.