Kista Science City

ADRESS

Kista Science City AB

NOD

Borgarfjordsgatan 12

164 40 Kista
 

BESÖKSADRESS

Borgarfjordsgatan 6B

Kista
 

POSTADRESS:

Box 1073, 164 25

 

KONTAKT
www.kista.com

Locations

Kista Science City – ett världsledande ICT-kluster

Kista Science City ligger i Stockholms norra del. Det är ett globalt ledande kluster för innovativ digital utveckling, där många av världens främsta företag inom ICT (Information- and Communication Technology) finns samlade.

Kista Science City spänner över fem kommuner runt Järvafältet: Sollentuna, Järfälla, Sundbyberg, Solna samt Stockholmsstadsdelarna Kista, Husby och Akalla. Gemensamt satsar de på tillväxt inom näringsliv och högre utbildning, på bostäder, trafiknät, lokaltrafik och övrig infrastruktur.

 

I Kistaregionen finns 8500 företag

Av de ca 65 000 anställda i ca 8500 företag i Kistaregionen, verkar två tredjedelar inom ICT. Många av dessa är stora, internationella företag, men små och medelstora företag är allt vanligare. Kista Science City är Sveriges största företagsområde. Här finns fler företag och anställda på en begränsad yta än någon annanstans i landet. Tack vare ett gott företags- och forskningsklimat återfinns även nationella och internationella toppforskare. Företagen och forskarna täcker hela värdekedjan inom trådlösa system, mobila tjänster och bredbandssystem. Kista Science City är en jobbmotor. När ett jobb skapas någon annanstans i Sverige, skapas sex jobb i Kista.

 

KSCAB – utvecklar Kista i samverkan

 Kista Science City AB (KSCAB) är en klusterorganisation som med akademi, offentlig sektor och näringsliv i samverkan utvecklar och marknadsför Kista som ett ICT-kluster.

 KSCAB är helägt av Stiftelsen Electrum och drivs utan vinstintresse. I samma koncern finns även Stockholm Innovation & Growth AB (STING), ett systerföretag som även det är helägt av Stiftelsen Electrum. STING är ett omfattande och kvalificerat supportsystem för att stimulera start och tillväxt av nya teknikföretag i Stockholmsregionen med bas i både Kista och vid KTHs campus i Stockholm city.

VD är Johan Ödmark och kontoret ligger i NOD-huset i centrala Kista.

2015 planerar KSCAB för Urban ICT Arena - En öppen arena och teknisk infrastruktur i Kista där digitaliseringens möjligheter kan utvecklas, prövas och visas upp. KSCAB arbetar också nära fastighetsägarna tillsammans med Stockholms stad för att utveckla stadsmiljön.

Karta